Svensk Veterinärtidning

Ny kostym och optimerad affär för medlemstidning

Ny kostym och utvecklad affär

När Sveriges Veterinärförbund var i behov av att utveckla sin medlemstidning Svensk Veterinärtidning kontaktade de Adviser. Samarbetet resulterade i en helhetslösning där både den redaktionella höjden och den kommersiella affären togs till en ny nivå. Resan har sedan dess utvecklats till ett nära samarbete som i sin tur har resulterat i allt från genomförande och lansering av större projekt till mindre förbättringsarbeten och vidare optimeringar av affären.

Svensk Veterinärtidning (SVT) är medlemstidning för Sveriges Veterinärförbund. Den är landets största regelbundet utgivna tidskrift för veterinärer.

Resultat

När Sveriges Veterinärförbund kom till Adviser var de i behov av en partner som både kunde hjälpa dem med den kommersiella affären och den redaktionella utvecklingen av Svensk Veterinärtidning. 

Samarbetet har resulterat i en modernisering av Svensk Veterinärtidning genom bland annat en redesign och en modern webbplats. Tillsammans har vi också utvecklat veterinärförbundets event och mötesplatser för att möta de behov och krav som ställs på en medlemsorganisation i dag.

– Tack vare samarbetet har Svensk Veterinärtidning kunnat spara in en och en halv tjänst, vilket är ganska mycket när man sitter med ett litet kansli och behöver spara pengar, säger Ann-Louise Fredrikson, kanslichef på Sveriges Veterinärförbund. Jag är övertygad om att vi på två års sikt har dubblerat våra annonsintäkter med hjälp av Adviser.

För att kunna utveckla Svensk Veterinärtidning och genomföra de nya koncepten har Adviser byggt en helhetslösning bestående av ett dedikerat team med specialister. Förutom projektledning och redaktion fungerar teamet som ett strategiskt bollplank åt förbundet.

– Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete där vi jobbar tight med Sveriges Veterinärförbund för att fortsätta skapa relevant kommunikation, nya produkter och intäkter i en ständigt föränderlig mediebransch, säger Rasmus Ohlin, COO på Another Media Group.

Adviser bistod med sin expertis, i både långsiktiga samarbetet men även med kortare projekt

Monica Erlandsson, Kansliveterinär Sveriges Veterinärförbund

Vill du veta mer?

Kontakta då Rasmus Thomsen, CEO på Another Media Group på rasmus@anothermedia.se så berättar han mer!